Hyvinvoivaa aikaa?

Mielestäni videolla oli aika ja sen merkitys tuotu hyvin esiin. Warren Buffet totesi, että hän voi ostaa kaikkea muuta paitsi aikaa. Kuten Moodlen materiaaleissa todettiin aikaa ei voi hallita, mutta itse voi vaikuttaa siihen, miten oman ajan käyttää. Olen myös kuullut todettavan, että ”kalenteristasi näkee, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä”. Tuota lausahdusta olen monesti miettinyt. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että kalenteri pohjautuu omiin arvoihin. Kuitenkin loppuen lopuksi kalenteri kertoo tämänhetkisestä tilanteestani. 

4,256 Hourglass Drawing Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images -  iStock 


Luin tänään uutisen nuorten työhyvinvoinnista, mikä oli mielenkiintoinen. Uutisessa sanottiin, että korona mm. on vaikuttanut nuorten työnimuun ja ajanut nuoria jopa työuupumukseen. Jos asiaa tutkin omasta näkökulmasta, tulin siihen tulokseen, että minulla on täydet valtuudet ehkäistä uupumusta ja itse vaikuttaa siihen, miten voin arjessa ja töissä. Jos työpaikka on kyyninen eikä se palvele minua, voin vaihtaa työpaikkaa. Opiskelemalla voin kehittää itseäni ja omaa osaamistani ja koittaa esimerkiksi siten löytää paremman työpaikan. Omat elämäntavat ja ajanhallinta myös vaikuttaa siihen, miten kokee työnteon ja mitä muuta työnteon lisäksi on tai ei ole elämässä. On kuitenkin hyvä huomata, että ihmisten henkiset rajat ovat erilaiset ja on turha verrata itseänsä muihin.


Mielestäni tavoitteellinen toiminta sisältää hyvän suunnitelman ja tavoitteet mitä kohti mennä. Tämä myös parantaa omaa hyvinvointia. Kuten aiemmassa blogissani kerroin itsekuria ja häiriötekijöiden minimointi ovat itsellä heikkouksia. Puhelin on paha aikavaras, joka samalla häiritsee omia tavoitteita, sekä aiheuttaa paineita onnistua, sekä arjessa ja työssä. Luulisin, että muuten minulla on ajan käyttö ihan hyvässä hallinnassa.

 

Jos haluaa menestyä ja saavuttaa omat tavoitteet, mielestäni kannattaisi miettiä omaa ajan käyttöä ja mm. puhelimen käyttöä. Myös riittävä uni, lepo ja syöminen ovat tärkeässä osassa tavoitteellista tekemistä. Haluan rohkaista sinua miettimään, tarvitsetko oikeasti kaikkia puhelimen ilmoituksia? Oletko tyytyväinen siihen, miten käytät aikasi? Entä oletko oikeassa työpaikassa, jos et niin miksi kulutat arvokasta aikaasi siellä?

 

Ollaan kuulolla,

Eetu


Lähteet:

https://youtu.be/nH5K0yo-o1A

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/3d889e2b-8ef7-498a-82c5-4647764dbe30




Kommentit

Suositut tekstit